Smalsporede perler i Marka

Del:

For langrennsløpere er scooterløyper det samme som singletracks er for terrengsyklistene: Høyt ettertraktet – og en glimrende arena for å teste både ferdigheter og utstyr.

I disse dager er mulighetene uvanlig gode. Mange av de attraktive eventyrløypene ligger nå klare og venter. Løyper som kanskje bare preppes en sjelden gang. Det er ikke hver vinter disse løypene inviterer.

Harsheimløypa – mellom Holmenkollen og Lillevann.

Har du en bucket-list over løyper som bør testes? Eller synes du det er spennende å utforske løyper du knapt har hørt om? Hva med den ironiske Solskinnsløypa som er nordvendt (!).  Start på toppen vest for Skjennungen, og kast deg utfor ned til Vestre Aurtjern.

Er du typen som liker topptur OG preppeløype i en og samme? Da er Heikampen (557 moh) stedet. Vidstrakt utsikt, og lekker løype nordover der du etter hvert fanges opp av den gamle Grenaderløypa. Et ytterligere alternativ: Strekket fra Spålen og syd over Sandbekkmana til Vesle Sandungen regnes av mange for kanskje den aller lekreste scooterløypa i Nordmarka. Velg en fin skisøndag – og kom deg tidlig ut.

Otertjernsløypa er også legendarisk – over Otertjernsåsen, mellom Heggelivann og Skansebakken. Her venter skiopplevelser du kanskje ikke engang visste at du kunne få.

Løyper som dette setter deg på prøve som langrennsløper. Har du det du trenger for å nå vinterens mål – både på resultatsiden og når det kommer til skiglede?

Velkommen innom oss i butikken i Holmenkollen for en skiprat!

Les mer om skibestilling i butikk og på nett.

VINTEREN ER HER – NÅ!

Ikke gå i hi, gå på ski.