Ski

Superski tilbyr personlig skiplukk av nye ski for å sikre at du får de beste skiene.

Nyhet

Ski kan nå bestilles på nett!

Du må være innlogget for å benytte skjemaet
Slik fungerer det
  1. Du sender inn skjema med ønsker og spørsmål
  2. Vi svarer deg med personlig rådgivning. Sammen lager vi det beste skiparet for deg.
  3. Hent skiene i vårt lokale i Holmenkollen

Superpris på fjorårets toppmodell

Skate
21/22
Salomon
S/LAB Carbon
Ink. Prolink binding
( Veil. 8400,- )
Fjorårets toppmodell fra Salomon er en racing skøyteski for den aktive mosjonisten og konkurranseløperen. Skikonstruksjonen er av carbon og gir ekstra kraft i hvert fraspark samtidig som det skaper en svært torsjonsstiv ski. Salomon har redusert vekten i skituppen og endepartiet på skien, som minimerer sving- og pendelvekt. Dette gir lavere vekt og gjør S/Lab Carbon eksepsjonelt lett i føringen. Folie beskytter også mot skraper, oksidering og UV stråling.    

Årets Racingski

Klassisk
22/23
Fischer
Speedmax 3D DP Sprint
( Veil. 10000,- )
Speedmax 3D Double Poling Sprint er spesialdesignet for staking. Her kombinerer man de stabile egenskapene til en skøyteski med et mykere og mer behagelig spenn å stake på. Det er spesielt i motbakkene man merker at denne er betraktelig bedre å stake på. Den mestvinnende skien i Visma Ski Classics.
Klassisk
22/23
Salomon
S/LAB
( Veil. 8400,- )
S/Lab Skate er toppmodellen fra Salomon og er fra samme produksjon som brukes i World Cup.Konstruert for optimal føring og følelsen av trygt feste. Den nye G5 sålen sørger for høy fart uansett føreforhold, mens integrerte karbonplater sørger for akselerasjon i hvert fraspark. Blue modellen har lange trykksoner og en lavere spennkurve tilpasset voksføre og kald knirkesnø. Universal er som regel førstevalget og vil som regel gli best på mellom 0/-10 med nysnø eller finkornet snø. Red er klistervarianten med transparent-såle, høy spennkurve og sprikende tupper for å unngå sug i sporet på vått føre med skitten snø.

Felleski

Felleski
22/23
Fischer
Twinskin Race
( Veil. 7000,- )
Twin Skin Race IFP er en smørefri klassisk konkurranse- og treningsski med integrert kortfell i 100% mohair. Perfekt de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister. Twin Skin-systemet fra Fischer består av en todelt fell og midtrand som gir lett føring, et sikkert feste og god gli. Skiene fungerer best når det er faste forhold ved de fleste temperaturer og er et ypperlig tilleggspar til de smørbare skiene. Den lette og sterke Air Core-kjernen, skikonstruksjonen og DTG World Cup steinslip gjør disse skiene til en sikker vinner i sin prisklasse. IFP-plate med Fischers TURNAMIC® bindingssystem for enkelt å kunne flytte bindingen uten bruk av verktøy for justering av feste og gli i løypa. Skiene kommer i flere stivheter og plukkes ut etter vekt og ferdighet på skiløperen. Testvinner fra Vinterguiden DN, november 2019!
Felleski
22/23
Fischer
Twinskin Speedmax
( Veil. 11000,- )
Twin Skin Speedmax 3D er toppmodellen blant felleskiene til Fischer. I turrenn med ulike føreforhold underveis er disse et reelt alternativ i konkurranse! Fischer Speedmax 3D Twin Skin er en topp racing smørefri klassisk konkurranse- og treningsski med integrert teflonbehandlet kortfell. Ny konstruksjon som tillater kortere og noe bredere fell som gir lett føring, et sikkert feste og god gli. Cold Base Bonding er en unik og innovativ produksjonsmetode som hever sålekvaliteten. Nyutviklet 3D-konstruksjon med glidede sidekanter, Air Core HM Carbon-kjerne, racingbelegg og DTG World Cup Plus medium steinslip. IFP-plate med Fischers TURNAMIC® bindingssystem for enkelt å kunne flytte binding for justering av feste og gli.
Felleski
22/23
Rossignol
R-skin Delta Comp
Ink. Rottefella Quicklock binding
( Veil. 6199,- )
Ny utgave av "referansemodellen" blant felleskiene som har vunnet mange tester og fått ros for å kombinere trygt feste og god glid grunnet bruk av Pomoca-fell med 100% mohair. Denne fellen har noe lavere slitestyrke enn syntetiske.  
Felleski
22/23
Rossignol
R-skin X-ium
Ink. Rottefella Quicklock binding
( Veil. 7799,- )
X-ium R-Skin er felleskien for deg som ønsker en lett felleski med så god glid som mulig. Krever mer teknikk enn modellen under Delta Course skin, men overkommelig for de fleste aktive mosjonister. Smalere utforming på fellen bak for enda bedre glid.

Bindinger

Veil. priser

Vi hjelper deg i prosessen med å finne riktige ski til deg – slik at du får gode skiopplevelser, enten fine turer i marka eller fra startstreken i World Cup! 

Hos oss kan du få veiledning i butikken vår i Holmenkollen, hvor vi sammen finner ditt behov for nye ski. Her har vi utstillingsmodeller på alle racingski og veileder deg på hva som kan passe for deg.

Vi kan også gjennomgå eksisterende skipark hvis det er ønskelig og kartlegge ditt behov for nye ski og eventuelle justeringer på skiparken. 

Vi har Terje Fardal som sliper og hovedmann bak slipene våre. Han har vært sliper for landslaget de siste 15 årene og har slipt utallige ski som har bidratt for at Norge har fått både OL og VM medaljer. Han sørger for at nye ski som blir plukket hos oss får den slipen de fortjener og man får optimalisert skiens glidegenskaper fra start.  

For å sikre deg spesialplukkede superski til god pris – ta kontakt med oss via mail på butikk@superski.no, per telefon eller kom innom oss i Holmenkollen.

For oss er skiplukk en prosess

Vi hjelper med å finne ski passende for deg

Riktige ski er nøkkelen for å få fine skiopplevelser. For å få de riktige skiene er det en del faktorer som spiller inn:
– Vekt
– Kroppshøyde
– Teknikk og nivå
– Bruksområde
– Føre

Man trenger ikke mer enn ett par ski for å trene og få fine skiturer, men skal man ha de optimale skiene for hvert føreområde så trenger man flere par ski. Under er en oversikt over de vanligste inndelingene av klassisk ski.

Tørrsnøski 
Dette er de mykeste skiene i skiparken for de kalde forholdene. Grunnen til at man kaller det tørrsnøski er at det er ski for tråe og kalde forhold hvor snøen er tørr og luftig. Ved å ha myke ski på slikt føre gjør at man har mer såleoverflate i kontakt med snøen. I kombinasjon med en fin struktur på skien vil man da binde den ønskelige vannmengden til skien og man får bedre glid. I tillegg så krever tørrvoks langt kontaktflate og solid kontakt for å oppnå ønsket sikkert feste. Ski for tørrsnø har typisk halvektsverdi på toppunkt på 0,7-1,2. Mer om dette under måling av langrennski.

Anbefalt slip BSK-6 eller BSK-7

Allround
Allroud er den vanligste skien, og hvis man har et par så er det det man skal ha. Det er i prinsippet en ski som skal kunne fungere greit på kaldføre og klister. Med et medium spenn så gjør det at man vil kunne få feste på de kalde voksene samt kunne legge under litt klister uten at det skal subbe for mye.

Anbefalt slip BSK-7

Nullføre 

Nullføre ski blir ofte også kalt for “klister med dekk” ski.Dette er de skiene man bruker når man ikke kan bruke Zero ski, dvs hvis det er litt for tørt og kaldt eller hvis det er litt for hardt/isete.  Dette er ofte ypperlige ski for bruk på Birken. Birken er et langt renn med mye slitasje og krever ofte mange lag med smøring under skiene for at man skal ha tilstrekkelig feste hele veien. I tillegg er det ofte omdannet og mellom -2 – +2 grader i den perioden Birken går.

Anbefalt slip BSK-7 eller BSK-8

Zero
Dette er mirakelskiene som gjør de vanskelige forholdene rundt 0 grader til en lek. Perfekt til både trening og konkurranse. Ved å justere filten under skiene med forskjellige graderinger av sandpapir kan man bruke de på ganske videre forhold enn bare 0grader. Zerofilten har de siste årene blitt enda bedre, spesielt på slipp og glid.

Anbefalt slip er BSK-Zero

Klister
Dette er skiene man bruker under våte (plussgrader i lufta) forhold. Under våte forhold opplever man sug, som vil si at det for mye vann i kontakt med skiene. Man ønsker derfor å ha klisterski som spriker litt i tupp og ende, slik at man får mindre kontaktflate. I motsetning til tørrski ønsker vi på klister ski da en grovere struktur som gjør at vi drenerer bort overflødig vann.

Anbefalt slip er BSK-8

Måling av klassisk langrennsski

Sluttspenn måles på 7cm bak balansepunktet, og indikerer stivheten på skien. Vekten som gjør at skia får kontakt ved punktet er sluttspennet.

Typiske verdier
Tørrsnøski:     Kroppsvekt x 0,5-0,55
Nullføreski :   Kroppsvekt x 0,55-0,65
Klisterski:       Kroppsvekt x 0,60-0,70

Kammerhøyden (H) på skien måles ved halv kroppsvekt med balansepunktet på 14cm.

Typiske verdier
Tørrsnøski:                0,7-1,2mm
Nullføreski/Zero:      1,0-1,5mm
Klister:                       1,4-2,0mm

Skimerking detaljert

H – Toppunktsverdien ved halvvekt
F – Toppunktsverdien ved fullvekt

0,1mm – Voksmerket
0,2mm – Nullføremerket – Klister med dekning og mykere vokser
0,3mm – Klistermerket­
Φ – Nullpunkt. Måles ved bruk av 0,1mm shims fullvekt 14cm bak balansepunktet. Sonen indikerer en lomme som ikke er i kontakt med snøen når man star på skien med full vekt.