Ski
Bull Superski tilbyr personlig skiplukk av nye ski for å sikre at du får de beste skiene.
24/25 modellene legges ut veldig snart!
I mellomtiden send oss gjerne en mail til butikk@bullsuperski.no for ønske om bestilling av ski for kommende sesong.
Vi minner om 30% rabatt på racingski fram til 20.oktober!
Ski kan bestilles på nett!
Registrer deg/logg inn på Supremium
for å se tilbudspriser og legge inn bestilling!
Slik fungerer det
- Du sender inn skjema med ønsker og spørsmål
- Vi følger opp og svarer deg med personlig rådgivning. Sammen finner vi det beste skiparet for deg.
- Vi plukker og klargjør skiene dine
- Hent skiene i vårt lokale i Holmenkollen eller få tilsendt i posten
Årets Racingski
JR
JR
JR
Felleski
Bindinger
Veil. priser
- Salomon/Atomic Prolink Race 900,-
- Rottefella Quicklock 999,-
- Turnamic WC 1300,-
- Rottefella MOVE 1650,-
Vi hjelper deg i prosessen med å finne riktige ski til deg – slik at du får gode skiopplevelser, enten fine turer i marka eller fra startstreken i World Cup!
Hos oss kan du få veiledning i butikken vår i Holmenkollen, hvor vi sammen finner ditt behov for nye ski. Her har vi utstillingsmodeller på alle racingski og veileder deg på hva som kan passe for deg.
Vi kan også gjennomgå eksisterende skipark hvis det er ønskelig og kartlegge ditt behov for nye ski og eventuelle justeringer på skiparken.
Vi har Terje Fardal som sliper og hovedmann bak slipene våre. Han har vært sliper for landslaget de siste 15 årene og har slipt utallige ski som har bidratt for at Norge har fått både OL og VM medaljer. Han sørger for at nye ski som blir plukket hos oss får den slipen de fortjener og man får optimalisert skiens glidegenskaper fra start.
For å sikre deg spesialplukkede superski til god pris – ta kontakt med oss via mail på butikk@bullsuperski.no, bestill via Supremium, per telefon eller kom innom oss i Holmenkollen.
For oss er skiplukk en prosess
Vi hjelper med å finne ski passende for deg
Riktige ski er nøkkelen for å få fine skiopplevelser. For å få de riktige skiene er det en del faktorer som spiller inn:
– Vekt
– Kroppshøyde
– Teknikk og nivå
– Bruksområde
– Føre
Man trenger ikke mer enn ett par ski for å trene og få fine skiturer, men skal man ha de optimale skiene for hvert føreområde så trenger man flere par ski. Under er en oversikt over de vanligste inndelingene av klassisk ski.
Tørrsnøski
Dette er de mykeste skiene i skiparken for de kalde forholdene. Grunnen til at man kaller det tørrsnøski er at det er ski for tråe og kalde forhold hvor snøen er tørr og luftig. Ved å ha myke ski på slikt føre gjør at man har mer såleoverflate i kontakt med snøen. I kombinasjon med en fin struktur på skien vil man da binde den ønskelige vannmengden til skien og man får bedre glid. I tillegg så krever tørrvoks langt kontaktflate og solid kontakt for å oppnå ønsket sikkert feste. Ski for tørrsnø har typisk halvektsverdi på toppunkt på 0,7-1,2. Mer om dette under måling av langrennski.
Anbefalt slip BSK-6 eller BSK-7
Allround
Allroud er den vanligste skien, og hvis man har et par så er det det man skal ha. Det er i prinsippet en ski som skal kunne fungere greit på kaldføre og klister. Med et medium spenn så gjør det at man vil kunne få feste på de kalde voksene samt kunne legge under litt klister uten at det skal subbe for mye.
Anbefalt slip BSK-7
Nullføre
Nullføre ski blir ofte også kalt for “klister med dekk” ski.Dette er de skiene man bruker når man ikke kan bruke Zero ski, dvs hvis det er litt for tørt og kaldt eller hvis det er litt for hardt/isete. Dette er ofte ypperlige ski for bruk på Birken. Birken er et langt renn med mye slitasje og krever ofte mange lag med smøring under skiene for at man skal ha tilstrekkelig feste hele veien. I tillegg er det ofte omdannet og mellom -2 – +2 grader i den perioden Birken går.
Anbefalt slip BSK-7 eller BSK-8
Zero
Dette er mirakelskiene som gjør de vanskelige forholdene rundt 0 grader til en lek. Perfekt til både trening og konkurranse. Ved å justere filten under skiene med forskjellige graderinger av sandpapir kan man bruke de på ganske videre forhold enn bare 0grader. Zerofilten har de siste årene blitt enda bedre, spesielt på slipp og glid.
Anbefalt slip er BSK-Zero
Klister
Dette er skiene man bruker under våte (plussgrader i lufta) forhold. Under våte forhold opplever man sug, som vil si at det for mye vann i kontakt med skiene. Man ønsker derfor å ha klisterski som spriker litt i tupp og ende, slik at man får mindre kontaktflate. I motsetning til tørrski ønsker vi på klister ski da en grovere struktur som gjør at vi drenerer bort overflødig vann.
Anbefalt slip er BSK-8
Måling av klassisk langrennsski
Sluttspenn måles på 7cm bak balansepunktet, og indikerer stivheten på skien. Vekten som gjør at skia får kontakt ved punktet er sluttspennet.
Typiske verdier
Tørrsnøski: Kroppsvekt x 0,5-0,55
Nullføreski : Kroppsvekt x 0,55-0,65
Klisterski: Kroppsvekt x 0,60-0,70
Kammerhøyden (H) på skien måles ved halv kroppsvekt med balansepunktet på 14cm.
Typiske verdier
Tørrsnøski: 0,7-1,2mm
Nullføreski/Zero: 1,0-1,5mm
Klister: 1,4-2,0mm
H – Toppunktsverdien ved halvvekt
F – Toppunktsverdien ved fullvekt
0,1mm – Voksmerket
0,2mm – Nullføremerket – Klister med dekning og mykere vokser
0,3mm – Klistermerket
Φ – Nullpunkt. Måles ved bruk av 0,1mm shims fullvekt 14cm bak balansepunktet. Sonen indikerer en lomme som ikke er i kontakt med snøen når man star på skien med full vekt.