Påskeklister spesial

Del:

Toppturer, skareføre, påskeskirenn, appelsin i solveggen, skiturer i varmegrader.

Uansett hvordan du tilbringer påsken: Sørg for at neste sesong ikke starter med at du møter klisteret fra i fjor – på dine egne ski.

Superski hjelper deg med vårrengjøring og lagringsglider. Vi tilbyr også skihotell, hvis du vil oppbevare skiene hos oss gjennom sommersesongen.

Foto: Norsk Skogmuseum.

Klistersmøring kom på markedet i 1913. Langrennsløpere hadde før dette eksperimentert med hjemmebryggede løsninger i årevis. Skiprodusent Peter Østbye var en foregangsmann på mange områder. Østbyes Mixolin Universalklister innledet en ny epoke. Venetiansk terpentin (destillert harpiks fra lerketreet), samt råkvae fra norske bartrær var en betydelig andel av ingrediensene. Kvae og harpiks er trærnes beskyttelse mot soppinfeksjoner. En nøkkel er at stoffet ikke er vannløselig. Dette er kompliserte kjemiske forbindelser, ett av naturens mange sofistikerte underverk – som også er gull verd i skiløypa.

Foto: Norsk Skogmuseum.

Vårrengjøring – fiks ferdig. Ta gjerne med deg skiene dine innom oss i Superski. Vi hjelper deg med tips og råd for rengjøring og oppbevaring av skiene frem mot neste sesong. Eller enda bedre: Vi gjør jobben for deg, slik at du kan bruke våren til andre ting.

Gjør deg selv en stor tjeneste: Start neste sesong nå – med å gi skiene godt stell før de går i sommerdvale.