Hoka-koden

Del:

Hva er det med denne skoen, som gjør den så populær?

Hoka-skoene er utvilsomt en bestselger. Vi har nå etterspørsel gjennom hele året, bekrefter Peder – Superskis butikksjef. Forklaringen handler om Hokas løsning på den vanskelige kombinasjonen mellom lav vekt, god demping og behagelig løpsfølelse, forteller Peder.

Løpesko er et brutalt marked. Kundenes dom er avgjørende. I Hokas tilfelle er trenden tydelig: Skoene er varmt tatt imot hos treningsfolket.

Hoka er en nisje-sko som scorer høyt på både kvalitet og design. Med nisje tenker man kanskje på et lite og begrenset område. Spennende her er at nisjen er både innholdsrik og stadig i utvikling. Det noen med et smil har omtalt som «marshmallow-shoes», viser seg å være førstevalget både for de som ser etter raske maratonsko og de som vil heve kvaliteten på mølleøktene.

Eksempler fra det rikholdige sortimentet er terrengskoen Tecton X med en lett og stiv karbonplate i mellomsålen som gir snert i steget samtidig med god demping. Med turskoen Kaha 2 GTX har Hoka kommet opp med noe godt og lett å ha på føttene, som gjør jobben både som arbeidssko og hverdagssko.

«Hoka-garderoben». Jeg har lagt merke til et interessant fenomen, forklarer Peder hos Superski: Mange av våre kunder søker etter den gylne matchen mellom flere par Hoka – De vil typisk ha ett par til terreng, ett par til asfalt og ett par til kontoret. Eller Hoka til henholdsvis utendørsbruk, innetrening og «pensko».

Hva er ditt ideelle trekløver? Kom innom Superskis butikk i Holmenkollen og test ut ulike modeller.

For Supremium-medlemmer har Superski gode priser på Hoka i nettbutikken.

«Løp og kjøp» er det vanlige uttrykket. Vi snur på det, og sier heller:

Kjøp og løp!