Foran kurven med Superskis sommerskole

Del:

«Nå har jeg et forsprang før vinteren!» smiler en fornøyd deltaker. Superskis sommerskiskole i juni 2022 er akkurat i mål. En stor gjeng med skiglade barn har blitt tryggere på rulleski, fått tips om nye økter, knyttet bånd på tvers av klubber – og hatt aktive dager utendørs. De har trent med Therese Johaug, og kjempet mot hverandre i Superskis egen versjon av «Mesternes mester».

Superuke. «Noen som kan fortelle om fem høydepunkter denne uken?» Spørsmålet kastes ut til gruppen. Svarene kommer lynkjapt tilbake. «Jeg har femti grunner!» svarer en ivrig deltaker. En morsom uke, varierte økter, topp trenere, nye venner, fremskritt på skiteknikk, sosialt og lærerikt er kommentarer som går igjen.

Suksessformelen. Superski har siden oppstart arrangert over 30 sommerskiskoler. Solid erfaring kombinert med stadig utvikling er viktige ingredienser i suksessoppskriften. «Vi gjør noe nytt hver gang, og optimaliserer stadig med basis i et velprøvd opplegg» forteller Superskis daglige leder Joakim Levorsen. Nytt i år er for eksempel at første økt deles i flere bolker. Det betyr at vi rekker over flere aktiviteter, det gir større variasjon og deltakerne trener utholdenhet på et måte som oppleves mindre slitsom. Å dele økter mellom flere aktiviteter er for øvrig et fint tips å ta med videre til sin egen trening videre.

Skreddersøm. En signatur vedSuperskis sommerskoler er at innholdet er gjennomtenkt for hvert enkelt årskull. Harde økter er en del av opplegget. Men det er forskjeller mellom aldersgruppene, og dette tas hensyn til i planlegging og gjennomføring av aktiviteter. Personlig oppfølging av teknikk på rulleski er også en sentral ingrediens. Skreddersydd opplegg gjør at mange barn gleder seg over å komme tilbake gjentatte ganger, bryne seg på sine egne tidligere tider og ta nye skritt videre. Gjennom årene har Superski notert en rekke navn på «adelskalenderen» over deltakere som er med for 10-ende gang!

Styrkede bånd. «Jeg har hatt det kjempegøy. Nå er jeg litt sliten. Gleder meg til neste gang på Superski!» dette er barnas oppsummering etter en uke med felles treningsglede , med variasjon og inspirasjon. Bånd mellom barn fra forskjellige klubber er styrket. Nå kan skisesongen bare komme. Denne gjengen er allerede klare. Kanskje også med et lite forsprang på konkurrentene. Men viktigere: I bunnen av opplegget ligger Superskis gjennomtenkte filosofi: I tillegg til organisert trening og oppfølging fra våre dyktige trenere er det også viktig med allsidig trening som kan bedrives uorganisert gjennom hele året. Vi motiveres av å hjelpe barna til å være aktive også på egenhånd.