Holmenkollmarsjen

Share:

Lørdag 10 februar går startskuddet for årets langløp i Nordmarka. Holmenkollmarsjen er rennet som har det aller meste, fra legendestatus til Nordmarksopplevelse.

Superski hjelper deg slik at du stiller til start med best mulig ski.

Utfordringene gjennom den 36 km lange løypa er krevende nok til at deltakelse i «Marsjen» bekrefter dine kvaliteter som langrennsløper. Holmenkollmarsjen har i årenes løp tiltrukket seg store navn – Dronning Sonja, Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre har gjennomført med habile resultater. Adelskalenderen har vinnernavn som Johaug og Bjørgen.

Gjennom rennets mer enn 50 år lange historie, har klassikeren vist seg fra mange sider, inkludert navnebytte (Skimaraton) og et utvalg forskjellige traseer (Fra Hakadal og fra Sørkedalen).

Anno 2024 – Med start og mål i Holmenkollen – byr arrangøren på velsmurt logistikk som forenkler de utenomsportslige sidene for deltakerne.

Løypas høyeste punkt, sydenden av Øyvann, ligger 446 moh. Herfra er det fortsatt omkring 1/3 ingen av rennet, inkludert «lidelser» som den bratte Kjøkkenveien, og kneikene opp fra Frøensvollstråkka. Her må det jobbes hele veien – frem til velfortjent målgang i Holmenkollen.